Slappna av....

Yogastudion är en plats för reflextion, avslappning & att utforska den viktigaste personen i ditt liv.. nämligen du själv. Här utforskar vi de fysiska aspekterna av kroppen: andning, fascia, muskler & funktion. Men också de mer abstrakta & svårfångad elementen av oss själva: egot, det spirituella & de mentala aspekterna.


Vi är en helhet, kropp & själ hänger ihop. När kroppen mår dåligt gör även den mentala biten oftast också det.

Med egen erfarenhet av läkande från sjukdom, övervikt & stress så delar jag med mig av min egen resa med yoga, kost -& livsstilsomläggning. Här i studion kommer vi att kika närmare på vår andning, hur vi äter, vikten av sömn & hur du kan börja ta hand om mitt fysiska & mentala "jag".


Under hösten kommer jag guida dig i den den yogaformen som jag utvecklat under de år som jag haft egen praktik, baserad på de utbildningar jag gått men också genomsyrad av de insikter och lärdomar jag fått om mig själv genom min praktik. Jag har plockat de rörelser, intentioner, meditationer och aha-moments som jag fått uppleva genom åren på min älskade yogamatta. Att "hitta" sig själv, bli medveten om kropp, sinne och själ är den största vinsten i att ägna tid på din matta eller där du ägnar dig åt din praktik. Hälsa och lugn i sinnet kommer av sig själv när du stillar dig en stund varje dag. 


Homologica yoga finns i tre varianter:

HOMOLOGICA SOFT

En lugn praktik , större delen av passet utförs i liggande positioner . Inte så många olika positioner , man utforskar varje position i ett lugnare tempo och under längre tid. Vi utforskar vår andning och har en längre meditationsdel. Passar dig som har smärtproblematik, utbrändhet etc.


HOMOLOGICA SMIDIG

Lite mer fokus på att "öppna upp" kroppen, jobba på stelhet i höfter . axlar , rygg. Ett lite större fokus funktion och hållning. Fortfarande mycket liggande positioner då vi med stöd från golvet har lättare att slappna av och komma djupare in i de olika positionerna. Passar dig som vill bli smidigar , rörligare och mer medveten om din kropp och dess funktioner. Ett bra komplement till annan träning.


HOMOLOGICA STARK

I detta pass så jobbar vi med full fokus på funktion och att optimera vår hållning. Vi går metodiskt "nerifrån och upp" för att räta upp oss och verkligen både kunna känna men och se förändringen i vår fysiska kropp. När kroppen börjar ändras och vilja närma sig en god postural funktion och styrka så påverkar det vår inre värld också : vi blir mer medvetna, en vilja att "städa" bort det som påverkar oss negativt brukar infinna sig , sömn, aptit och energinivåer normaliseras och ökar.  Passar dig som vill komma åt stagnationer och optimera hållning och funktion. Passet innehåller mer styrka och positioner som är mer utmanade. 

Under höst/vinter 2022-2023 kommer jag också ha 1- och 2-dagars kurser i yoga, hälsa och träning.


Du kan också boka personlig träning i yoga, Postural träning , kost och andning . Kontakta mig på gittaneck@gmail.com eller 0707667166 för information och priser.
Jag är utbildad: coach ( Coach2coach 2016 ; Kjell Enhager) , Mediyogalärare nivå 1 ( 2017), Mediyogalärare nivå 2 ( 2018), Mediyoga/ Migränyogamodul ( 2018), Medveten andningcoach

( 2021) . posturalyoga och Tränare i Optimummetoden-postural träning och manuella behandlingar för optimering och behandling med ett posturalt perspektiv.Egen erfarenhet av läkning av Hashimotos sköldkörtelsjukdom,övervikt & stress med Paleokost, Aip (Autoimmuna protokollet) och egen yogapraktik sedan 2015 ( Hatha, Yinyoga, Sensing). 

Länkar för information: klicka på de understrukna orde

 


                                                                       
NAMASTÈ