Shiatsumassage- " en ny gren på ett gammalt träd"


Eftersom behandlingen inte masserar dina muskler så används inte olja eller andra produkter och du som mottagare av behandlingen har dina kläder på under hela behandlingen. Jag rekommenderar att man kommer till behandlingen i mjuka sköna kläder för största möjliga komfort. Du som mottagare ligger på golvet under sessionen.


Shiatsumassage är en form av massage med urpsrung i Japan. Den japanska massagetekniken fokuserar främst på att lindra stelhet och stress genom att utsätta specifika punkter i kroppen för tryck. Shiatsumassage har således en avslappnande inverkan på kroppen och brukar uppskattas av människor med stressbesvär eller nack-och ryggproblem.

Vad är shiatsumassage?

Shiatsumassage har sin grund i Japan men kommer från allra första början från den kinesiska massagen. Den kinesiska massagen är en del av den traditionella kinesiska läkekonsten och är nära sammankopplad med akupunktur.Shiatsumassagen likaså. Shiatsumassagen berör mer än bara huden och musklerna, den påverkar även kroppens inre organ. Detta eftersom den styr balansen i kroppen. Genom att flytta energi från en punkt till en annan hjälper man kroppen att hamna i balans, något man vill vara i för att må bra.

Då stort fokus ligger på energiflödet i kroppen kan shiatsumassage även ses som en form av meditation. Vad man vill uppnå när det kommer till energiflödet är balans, vilket man enligt den här metoden och utövarna av den gör genom att flytta energin genom kroppens kanaler.Exempel: har man ont i axlar och nacke samtidigt som man är svag i den nedre delen av ryggen betyder det hög energinärvaro i den över delen av kroppen och underskott av energi i den nedre delen av kroppen. Genom shiatsumassage kan man flytta energin och fördela den mer jämnt i kroppen.


Shiatsumassagen går ut på att behandla problemområdet med tryck från fingrarna, shi-atsu betyder nämligen fingertryck. Istället för att massera hela musklerna med olika rörelser fokuserar man på kroppens akupresspunkter.Kroppens akupresspunkter är specifika punkter på kroppen man med fördel kan utsätta för tryck för att uppnå smärtlindring och välbefinnande.

Shiatsumassage sägs lindra bland annat:

  • Ryggsmärta
  • Diverse muskulära problem
  • Huvudvärk/Migrän
  • Ledbesvär
  • Ischias
  • Trötthet
  • Stress
  • Oro
  • Sömnlöshet

IBehandlingstid ca 30 min . Introduktionspris 300 kr för baksida (blåsmeridianen)


Shiatsumassage i kombination med moxa och medicinsk laser


Eftersom behandlingen inte masserar dina muskler så används inte olja eller andra produkter och du som mottagare av behandlingen har dina kläder på under hela behandlingen. Jag rekommenderar att man kommer till behandlingen i mjuka sköna kläder för största möjliga komfort. Du som mottagare ligger på golvet under sessionen. Vid laser- och moxabehandlingen så applicerar vi dessa mot de hudområden som ska behandlas.


Shiatsumassage i samband med medicinsk laser och moxa är en kombination som kan ge lindring vid smärta och andra besvär . 

Moxa-Moxibustion

Moxa är bland annat baserat på en ört som kallas Artemisia vulgaris(alt.Artemisia argyi)som är en medicinalväxt. Det är bladen från den Kinesiska gråbon . Moxan rullas till stavar eller formas till koner som sedan tänds och glöder. Den har en stor förmåga att brinna långsamt och bevara värme. Denna värme kan inte liknas vid den från en brasa eller ett ljus, denna värme tränger in djupt och stannar kvar. Jag använder moxa som är rökfri men den avger en speciell doft. När Artemisia tränger in i kroppen via hud eller inandning sker läkning. Efter en moxabehandling är det inte ovanligt att värmen på och i kroppen är kännbar flera timmar därefter.

Moxa enligt Kinesisk Medicin

I termer enligtKinesisk Medicinär Moxan av ren yangnatur. Enligt en samlad studie om moxa http://www.itmonline.org/arts/moxibustion.htm.kan fritt sammanfattas: "Den kan återställa och reparera yang från att kollapsa samt öppna de tolv meridianerna. Moxan kan reglera qi och blod samt dispergera kyla och fukt. Den värmer uterus, stoppar blödning, värmer mjälte och mage för att lösa stagnation och reglera menstruationen. När den bränns så penetrerar den alla meridianer och eliminerar hundratal sjukdomar. Yang aktiveras på grund avArtemisiabladens varma natur medan den bittra lukten kan färdas genom meridianerna och dispergera kyla i dem, reglera qi , blod och lösa fukt"


Den medicinska laserns påverkan och fördelar kan du läsa om under fliken " Behandling med medicinsk laser"


I den kombinerade behandlingen ligger du som klient på en madrass på golvet , fullt påklädd under själva Shiatsumassagen( Jag masserar baksidan fn). Vi börjar behandlingen med moxa och laser på det område som behöver behandlas och avslutar med shiatsumassage. Behandlingstid ca 60 min.

Introduktionspris  650 kr ( ord pris 850 kr)

unsplash